Δίκη για τις δολοφονίες δύο παιδιών στην Πάτρα με καταθέσεις και εντάσεις στην αίθουσα του δικαστηρίου

Η δίκη της κατηγορουμένης από την Πάτρα για τις δολοφονίες των δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, συνεχίστηκε την Τρίτη με την κατάθεση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη μικρή Μαλένα, η οποία νοσηλευόταν με λευχαιμία, σημειώνοντας ότι «έφαγε ένα σουβλάκι και… μπαμ πέθανε, ξαφνιάζοντας τους πάντες». Αυτή η δήλωση προκάλεσε έντονη αντίδραση από την κατηγορούμενη.

Ο πρόεδρος της δίκης ζήτησε από τον μάρτυρα να εξηγήσει τι αναμένονται να παρατηρηθούν σε περιπτώσεις ασφυξίας. Ο Ευτυχιάδης ανάφερε ότι παρατηρούνται κενοτοπιώδη εκφύλιση, πνευμονικό οίδημα και συμφόρηση στα όργανα, τονίζοντας πως ο εγκέφαλος είναι ο πρώτος που πλήττεται, ακολουθούμενος από το ήπαρ. Απάντησε ακόμα ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η ασφυξία μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε όλες τις ζώνες του ήπατος, κάτι με το οποίο δεν συμφώνησε ο Αγαπητός και ο Τσαντίρης.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είχε στενή συνεργασία με τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα, οι οποίοι του παρείχαν πληροφορίες για την ιστολογική εξέταση. «Μου είπαν ότι είχαμε ένα νοσηλευόμενο παιδί με λευχαιμία στο Παίδων, το οποίο είχε καλή υγεία και φέρεται να έφυγε ξαφνικά, δηλαδή είχαμε αιφνίδιο θάνατο», είπε. Κατέληξε λέγοντας ότι δεν βρέθηκε παθολογία που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο και ότι η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να συνδεθεί με τόσο ξαφνικό θάνατο, καθώς προϋποθέτει χρονιότητα και συμπτώματα.

Πηγή: naftemporiki.gr