Δολοφονία εγκύου αποκαλύπτει σκοτεινές πράξεις και ψέματα

Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 39χρονος και ένας 34χρονος, παραπέμπονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Έδεσσας για ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, ληστεία (αμφότερες σε βαθμό κακουργήματος), καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι κατηγορίες προέρχονται από τη δολοφονία μίας 41χρονης εγκύου, η σορός της οποίας βρέθηκε τον Ιανουάριο μέσα σε μπαούλο σε δασική περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, στα σύνορα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με ιατροδικαστική έκθεση, οι δύο άνδρες φέρεται να προκάλεσαν τρία θανατηφόρα τραύματα από μαχαίρι στην τραχηλική χώρα και στον αυχένα της γυναίκας, η οποία ήταν στην 7η εβδομάδα της κύησής της. Το έγκλημα διαπράχθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο διαμέρισμα του 39χρονου στην Καλαμαριά. Το κίνητρο τους φέρεται να ήταν η ληστεία.

Αρχικά, οι κατηγορούμενοι τοποθέτησαν το άψυχο σώμα της γυναίκας σε μπαούλο και το μετέφεραν στο σημείο και εντοπίστηκε μία εβδομάδα αργότερα, αφού ο 34χρονος ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους κατηγορούμενους να μεταφέρουν το μπαούλο και να πετούν διάφορα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός στρώματος με ίχνη αίματος, σε κάδους απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο 39χρονος προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές στέλνοντας μηνύματα που δήθεν προέρχονταν από τη γυναίκα. Κατά την απολογία του στον ανακριτή, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υπέδειξε τον φίλο του ως τον πραγματικό δράστη. «Δεν πρόκειται να ομολογήσω ένα έγκλημα που δεν έκανα», δήλωσε. Παράλληλα, ο 34χρονος κατηγόρησε τον 39χρονο, δηλώνοντας ότι συμμετείχε σε μία «ψεύτικη» ληστεία, αλλά δεν ήθελε να συμβεί κάτι στη γυναίκα.

Πηγή: naftemporiki.gr