Δολοφονία σε πρατήριο καυσίμων στην Θεσσαλονίκη με αφορμή προσωπικές διαφορές

Ένας 46χρονος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός 50χρονου άνδρα, που συνέβη πέρσι τον Ιούλιο έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης. Η αιτία του φονικού φαίνεται να ήταν η υποψία του θύματος ότι ο κατηγορούμενος είχε φλερτάρει με τη σύντροφό του. Οι δικαστές, συμπεριλαμβανομένων τακτικών και ενόρκων, έκριναν τον 46χρονο ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό πως ωθήθηκε στην πράξη λόγω προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ενεργούσε σε νόμιμη άμυνα, καθώς το θύμα τού επιτέθηκε χτυπώντας τον με τα χέρια και τα κλειδιά του. «Με απειλούσε, με εκβίαζε, με έβριζε…», ανέφερε αναφερόμενος σε προηγούμενα περιστατικά. Στην εκδοχή του για τα γεγονότα, αναφέρθηκε πως κατά τον καβγά που ξέσπασε, προσπάθησε να ηρεμήσει τον 50χρονο και ότι «το όπλο το σήκωσα για να τον τρομάξω, πυροβόλησα για εκφοβισμό».

Αφού εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, ο 46χρονος επιστρέφει πίσω στις φυλακές. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, προβλήθηκε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε το συμβάν, ενισχύοντας την εικόνα της γέννησης της βίας ανάμεσα στους δυο άνδρες.

Πηγή: naftemporiki.gr