Δωρεάν βιβλία για το 2024 σε δικαιούχους από τον ΟΠΕΚΑ

Στις 7 Οκτωβρίου, στις 12:00, θα ξεκινήσει η διαδικασία αναδιανομής των αδιάθετων βιβλίων του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων για το έτος 2024 από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Ο συνολικός αριθμός βιβλίων ανέρχεται σε 130.000, εκ των οποίων έχουν διατεθεί 63.022 και παραμένουν διαθέσιμα 66.978.

Η διαδικασία θα ακολουθήσει σειρά προτεραιότητας προσέλευσης για τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής και δεν κληρώθηκαν, καθώς και για τους κληρωθέντες που δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Η παραλαβή θα γίνεται στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

Για να παραλάβουν τα δωρεάν βιβλία, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. Εάν ο δικαιούχος δεν μπορεί να παραλάβει αυτοπροσώπως, αυτό μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του εξουσιοδότηση θεωρημένη από δημόσια αρχή.

Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις με έως 20,00 ευρώ ανά δικαιούχο για τις αγορές βιβλίων, μετά από έκπτωση 10% στην αναγραφόμενη τιμή. Επιπλέον, για κάθε τέκνο δικαιούχου, η επιδότηση ανέρχεται στα 30,00 ευρώ. Υπάρχει υποχρέωση κάλυψης της διαφοράς εάν η τιμή των βιβλίων υπερβαίνει αυτά τα ποσά.

Σημειώνεται ότι επιτρέπεται μόνο η επιλογή βιβλίων και όχι άλλων ειδών. Για περισσότερες λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στο σύνδεσμο https://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/.

Πηγή: naftemporiki.gr