Δυναμική Ανάπτυξη της Profile στην Αγορά Fintech με Εντυπωσιακά Οικονομικά Αποτελέσματα

Η διοίκηση της Profile συνεχίζει να συγκομίζει τα οφέλη της στρατηγικής της στην fintech αγορά, όπως αποδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2024. Τα ενοποιημένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 24%, το EBITDA κατά 29% και η καθαρή κερδοφορία εκτοξεύθηκε κατά 71%. Αυτές οι επιδόσεις αποδίδονται σε νέες συμφωνίες, επεκτάσεις υφιστάμενων συνεργασιών και σημαντικές επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, οι οποίες ανέρχονται στο 25%.

Η διοίκηση υπογραμμίζει ότι η καθοριστική πρόοδος αφορά όλους τους τομείς του Ομίλου και τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, που αναδεικνύουν τη διαρκή προτίμηση των πελατών. Σχετικά με το μέλλον, επισημαίνεται ότι η συνεχιζόμενη ανάπτυξη των υπαρχουσών λύσεων, η επιτυχής προώθηση νέων καθώς και η οικονομική ευρωστία του Ομίλου εγγυώνται την απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος και την περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Profile ανήλθε σε 15,5 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA φτάνει τα 4,0 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,0 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων σε 2,5 εκατ. ευρώ. Η ρευστότητα του Ομίλου διατηρήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα με 12,5 εκατ. ευρώ σε χρηματικά διαθέσιμα και δείκτης δανεισμού/ίδια κεφάλαια στο 22%.

Όσον αφορά τα προϊόντα, η νέα καινοτόμος λύση Τεχνητής Νοημοσύνης, AI.Adaptive, έλαβε αυξημένο ενδιαφέρον από πελάτες. Βοηθά στη βελτίωση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας μέσω της ενσωμάτωσης τεχνολογιών όπως το Generative AI και τα Large Language Models. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το νέο προϊόν RegiStar, που προσφέρει ολοκληρωμένη διαχείριση μετοχολογίου, στοχεύοντας κυρίως σε ελληνικές εισηγμένες εταιρείες, αλλά και σε διεθνές πελατολόγιο.

Στον τομέα του Δημοσίου, η εταιρεία υλοποιεί ήδη αρκετά έργα και είναι σε διαδικασία παρακολούθησης νέων προκηρύξεων, προκειμένου να συμμετάσχει σε έργα με ενδιαφέρον. Να σημειωθεί ότι η Profile έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις από αναγνωρισμένες αναλυτικές εταιρείες, όπως η Gartner και η Forrester, για την εξειδίκευση και τη λειτουργικότητα των προϊόντων της.

Πηγή: naftemporiki.gr