Εκκένωση Δομής Σχιστού Για Προληπτικούς Λόγους Λόγω Τροχαίου Ατυχήματος

Εντολή εκκένωσης της δομής του Σχιστού δόθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, έπειτα από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε υγραέριο στη λεωφόρο Σχιστού, κατόπιν αιτήματος της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής. Οι μετανάστες που διαμένουν στη δομή θα μεταφερθούν στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού.

Για την εκκένωση της δομής, έχουν κινητοποιηθεί δύο λεωφορεία της ΕΛΑΣ και δύο του ΟΣΥ, ενώ αρκετοί μετανάστες κατευθύνθηκαν πεζοί προς το πάρκο. Υπολογίζεται ότι οι διαμένοντες θα επιστρέψουν στη δομή τους μετά την ολοκλήρωση του συναγερμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ατύχημα συνέβη νωρίς το μεσημέρι στο ρεύμα προς Κερατσίνι, κοντά στο κοιμητήριο Σχιστού. Παρά την ανατροπή του βυτιοφόρου και τη σχετική διαρροή υγραερίου, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Στο σημείο έχει σπεύσει η πυροσβεστική για λόγους ασφαλείας, ενώ τη διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου θα αναλάβει όχημα της εταιρείας που διαχειρίζεται το βυτιοφόρο.

Αναφορικά με την κυκλοφορία, οι αρχές έχουν διακόψει τη κίνηση στη λεωφόρο Σχιστού από την οδό Γρ. Λαμπράκη έως την οδό Παλάσκα, εξαιτίας του τροχαίου ατυχήματος και για λόγους ασφάλειας.

Πηγή: naftemporiki.gr