Ελεύθερη πτώση ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε ένα ανησυχητικό περιστατικό που αφορούσε την ελεύθερη πτώση ενός ασανσέρ στις Γ’ φοιτητικές εστίες. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Το ασανσέρ, σύμφωνα με μαρτυρίες, προκάλεσε δυνατό θόρυβο και απελευθέρωσε καπνούς.

Η Κωνσταντίνα, φοιτήτρια της Φαρμακευτικής Σχολής, περιέγραψε τη σκηνή: «Το ασανσέρ ξεκίνησε από πάνω, κάποιος το κάλεσε να κατέβει και σταμάτησε στον τρίτο με τέταρτο και το άλλο στον δεύτερο. Από αυτό που έπεσε, είδαμε κομμάτια πεσμένα στο ισόγειο». Μετά το περιστατικό, οι φοιτητές προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση των φοιτητικών εστιών.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, δήλωσε ότι η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση των ανελκυστήρων κλήθηκε άμεσα να εξετάσει το περιστατικό. Ενημέρωσε επίσης το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), το οποίο είναι υπεύθυνο για τη συντήρηση των ανελκυστήρων στις εστίες. Αναμένεται να συνταχθεί τεχνική έκθεση για τη διερεύνηση των αιτίων του συμβάντος.

Ο πρύτανης τόνισε ότι οι αρμοδιότητες που σχετίζονται με τη συντήρηση των υποδομών των φοιτητικών εστιών ανήκουν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της αύξησης της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των υποδομών των φοιτητικών εστιών, που παραμένει διαχρονικό αίτημα του ιδρύματος αλλά και προτεραιότητα της παρούσας Πρυτανικής Αρχής.

Πηγή: naftemporiki.gr