Ελληνικά νησιά στην πρωτοκαθεδρία των καλύτερων προορισμών της Ευρώπης

Επτά ελληνικά νησιά κατατάσσονται στις υψηλές θέσεις στον πίνακα με τα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης, όπως αναδείχθηκε στα βραβεία 2024 Readers’ Choice Awards του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller. Οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών που συμμετείχαν στη διαδικασία ανέδειξαν την Πάρο στην 3η θέση, ενώ ακολουθούν η Κρήτη στην 4η, η Σκιάθος στην 5η, η Ρόδος στην 7η, η Ζάκυνθος στην 12η, η Κέρκυρα στην 17η και η Σαντορίνη στην 18η θέση.

Η αναγνώριση αυτή επιβεβαιώνει τη διεθνή φήμη των ελληνικών νησιών στον τομέα του τουρισμού, καθώς οι αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες του ΙΝΣΕΤΕ δείχνουν ότι από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα ελληνικά νησιά παρουσίασαν αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη οι αφίξεις ανήλθαν σε 3,9 εκατομμύρια με αύξηση 6,3%, ενώ στα Δωδεκάνησα έφτασαν τα 3,3 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 10,6%. Στα Ιόνια Νησιά, οι διεθνείς αφίξεις ανήλθαν σε 2,9 εκατομμύρια με αύξηση 5,2%. Αντίθετα, στις Κυκλάδες παρατηρήθηκε μια μικρή μείωση, με 1,0 εκατομμύριο διεθνείς αφίξεις, καταγράφοντας μείωση 1,0% σε σύγκριση με πέρυσι.

Πηγή: naftemporiki.gr