Ελληνικοί Ταξιδιωτικοί Προορισμοί για το Τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Η δημοτικότητα ορισμένων περιοχών στην Ελλάδα παραμένει υψηλή για τις εκδρομές του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου. Ροή επισκεπτών καταγράφεται σε προορισμούς όπως η Καστοριά, τα Ζαγοροχώρια, η Πίνδος, τα Τζουμέρκα και η Καλαμπάκα. Οι Δελφοί και το Πήλιο είναι επίσης ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων εκδρομέων, ενώ οι διακοπές σε περιοχές όπως η Αχαΐα, η ορεινή Αρκαδία και η Μάνη είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Αξιοσημείωτη είναι η προτίμηση για μεγάλα νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, αναφέρει ότι οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί προορισμοί στην Κρήτη θα παραμείνουν ανοικτοί έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Οι πληρότητες των δρομολογίων από και προς την Αθήνα φτάνουν στο 70%, σημειώνοντας αύξηση 10 μονάδων σε σχέση με πέρσι. Αντίστοιχα, η βάση της Θεσσαλονίκης εμφανίζει πληρότητες κοντά στο 80%, με άνοδο μεγαλύτερη από 20%. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί εσωτερικού που συγκεντρώνουν την πλειοψηφία της κίνησης για το συγκεκριμένο τριήμερο είναι τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Αλεξανδρούπολη, η Μυτιλήνη, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Χίος και η Κως.

Πηγή: naftemporiki.gr