Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωνά Καρούση στη Θεσσαλονίκη

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, προς τιμήν του 26χρονου Ιωνά Καρούση, ο οποίος σκοτώθηκε από ενόπλους στο Τελ Αβίβ. Η τελετή συνέπεσε με την κηδεία του στο Ισραήλ, και στον ναό παρευρέθηκαν συγγενείς, φίλοι και η κοπέλα του θύματος, καθώς και μέλη του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης.

Ο θείος του, Γιώργος Καρούσης, αναφέρθηκε με θλίψη στο γεγονός ότι ο Ιωνάς «γάζωσαν» στα πλαίσια της εργασίας του, τονίζοντας ότι ήταν ειρηνιστής και τελειόφοιτος αρχιτεκτονικής. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι ήταν ψέματα όσα κυκλοφόρησαν σχετικά με τον στρατιωτικό του ρόλο, καθώς είχε ολοκληρώσει τη θητεία του στον ισραηλινό στρατό λόγω της διπλής του υπηκοότητας.

«Ήταν ανιψιός μου και τον αγαπούσαμε πολύ ως οικογένεια. Μέχρι πριν από λίγες μέρες γιορτάσαμε τα γενέθλιά του και ονειρευόταν το μέλλον του», είπε ο θείος, προσθέτοντας ότι η κοπέλα του θύματος δεν μπορεί να μιλήσει λόγω του πένθους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Νούλης, μίλησε για την ιστορία της οικογένειας και τόνισε την ανάγκη να σταματήσει αυτό το «λουτρό αίματος.» Ο Ιωνάς είχε επισκεφθεί πολλές φορές τη Θεσσαλονίκη και το συμβάν αυτό έχει θλίψει την κοινότητα.

Πηγή: naftemporiki.gr