Ερντογάν καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο και καλεί σε διεθνή δράση

Καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή κλιμακώνονται, οι Χούθι φέρονται να έχουν στρέψει τους στόχους τους προς το Ισραήλ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την καταδίκη του προς τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο, χαρακτηρίζοντας τις ως πολιτική «γενοκτονίας, κατοχής και εισβολής». Κάλεσε μάλιστα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν και να σταματήσουν τις ενέργειες του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ, ο ηγέτης της, Χασάν Νασράλα, επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκε σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Βηρυτό. Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Ερντογάν, χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον Νασράλα, υπογράμμισε ότι η Τουρκία στηρίζει τον λαό και την κυβέρνηση του Λιβάνου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων και επισημαίνοντας την ανάγκη οι μουσουλμανικές χώρες να υιοθετήσουν μια πιο «αποφασιστική» στάση.

Η κατάσταση έχει φέρει στο προσκήνιο τον θάνατο πολλών Λιβανέζων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, κατά την διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων, με τον Ερντογάν να καταγγέλλει τις πράξεις του Ισραήλ ως νέες επιθέσεις κατά του Λιβάνου και του λαού του.

Πηγή: naftemporiki.gr