Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που καλλιεργούσε κάνναβη στη Βοιωτία

Σημαντική επιχείρηση στη Βοιωτία οδήγησε στην ανακάλυψη μιας μεγάλης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης. Η επιτυχής ενέργεια ήταν αποτέλεσμα της σωστής αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, με τη βοήθεια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Σε αυτή την υπόθεση, αναγνωρίστηκε και συνελήφθη ένας Έλληνας, ο οποίος φέρεται ότι, μαζί με τουλάχιστον πέντε συνεργούς του, είχε δημιουργήσει εγκληματική ομάδα από τον περασμένο Μάιο, με σκοπό την καλλιέργεια και διακίνηση των δενδρυλλίων κάνναβης. Από τη φυτεία κατασχέθηκαν συνολικά 8.342 δενδρύλλια, ύψους που κυμαίνεται από 1,2 έως 3,5 μέτρα.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του συλληφθέντος, βρέθηκαν και κατάσχεσαν ένα τέιζερ, 48 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 7,65mm και το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν και δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος από τη συγκομιδή των δενδρυλλίων υπολογίζεται σε περίπου 15.000.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.

Εκτός από τα δενδρύλλια, εντός της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις πρόχειρες σκηνές, καθώς και είδη ένδυσης και τροφίμων.

Πηγή: naftemporiki.gr