Εξαρθρώθηκε Πολυμελής Εγκληματική Συμμορία Κλοπών στην Αττική

Πολυμελής εγκληματική συμμορία που είχε συστήσει ένα οργανωμένο δίκτυο κλοπών σε κατοικίες στην Αττική εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. Στην επιχείρηση που διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας, συλήφθησαν 14 από τα 24 μέλη της συμμορίας, με δύο εξ αυτών ήδη να βρίσκονται έγκλειστοι σε φυλακές.

Η αστυνομία, μέσω προανάκρισης και αξιοποίησης πληροφοριών, διαπίστωσε ότι η συμμορία ήταν οργανωμένη σε δύο επιχειρησιακές υποομάδες, οι οποίες δρούσαν με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, και είχαν ως κύριο στόχο τη διάπραξη κλοπών. Οι δράστες επικεντρώνονταν κυρίως στην περιοχή της Ηλιούπολης, εκτελώντας κλοπές από κατοικίες, από όπου αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα μέλη της συμμορίας είχαν συγκεκριμένη και δομημένη μέθοδο δράσης. Επιτηρούσαν τους στόχους τους και διασφάλιζαν ότι οι κάτοικοι θα απουσιάζουν. Σχεδίαζαν προσεκτικά τα δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής, χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα οχήματα και δρούσαν με καλυμμένα πρόσωπα και γάντια, ώστε να δυσχεραίνουν την αναγνώρισή τους από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της συμμορίας είχαν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν καιπλούσιο ιστορικό διαρρήξεων, συχνά σε τετραμελή ομάδα με διακριτούς ρόλους. Από την έρευνα και την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, έχουν εξιχνιαστεί 121 κλοπές, με περιοχές όπως η Ηλιούπολη, ο Άλιμος και άλλες της Αττικής να πλήττονται περισσότερο.

Ο συνολικός οικονομικός όφελος από τις κλοπές ανέρχεται σε 367.125 ευρώ. Κατά την επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αντικειμένων, όπως κινητά τηλέφωνα, όπλα, φυσίγγια, ναρκωτικές ουσίες, ηλεκτρονικές συσκευές και πολύτιμα τιμαλφή.

Οι συλλήψεις έγιναν παράλληλα με τη λήψη πρόσθετων ποινικών διώξεων για αδικήματα που περιλαμβάνουν διακεκριμένες κλοπές, αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά και όπλα. Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να αποκαλύψουν το πλήρες εύρος δράσης της εγκληματικής ομάδας και να εντοπίσουν άλλους εμπλεκόμενους.

Πηγή: naftemporiki.gr