Φωτιά κοντά στη Γραμμή 1 του Μετρό χωρίς ζημιές σε συρμό

Ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση φωτιάς που σημειώθηκε σήμερα κοντά στην τροχιά της Γραμμής 1 του Μετρό εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό». Ο ακινητοποιημένος συρμός μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη είχε σταματήσει αναμένοντας την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο. Όταν οι επιβάτες αντιλήφθηκαν καπνό κοντά στο δίκτυο, τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας.

Μετά την αναστολή της λειτουργίας από τον οδηγό σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διακόπηκε η ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου. Ο οδηγός χρησιμοποίησε τον πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό. Παράλληλα, άλλος συρμός που κινείτο στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε λόγω της διακοπής ρευματοδότησης και εκκενώθηκε επίσης.

Ο συρμός που επηρεάστηκε μετακινήθηκε από το σημείο χωρίς να προκληθούν εμφανείς ζημιές και θα ελεγχθεί στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑΣΥ. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από την Πυροσβεστική για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

Πηγή: naftemporiki.gr