Η Απάτη με Αυτοκίνητα και η Δικαστική Έρευνα για το Κύκλωμα που Εξαπατούσε Θύματα μέσω Διαδικτυακών Αγγελιών

Ένα κύκλωμα που φαίνεται ότι αποκόμισε χρηματικά κέρδη άνω των 230.000 ευρώ, είχε ενεργό ρόλο σε απάτες σχετικές με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων μέσω διαδικτυακών αγγελιών. Η εγκληματική οργάνωση έχει διαπράξει, από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, συνολικά 19 απάτες, καθώς και άλλες 16 σε απόπειρα. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οκτώ άτομα, μερικά εκ των οποίων έχουν αποβιώσει και άλλα βρίσκονται ήδη φυλακισμένα.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τις αποδείξεις, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα που είχαν δημοσιεύσει αγγελίες πώλησης οχημάτων, προφασιζόμενοι ενδιαφέρον για την άμεση αγορά τους. Ακολούθως, ζητούσαν από τα θύματα να τους στείλουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους και τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών τους, δήθεν για να καταθέσουν το απαιτούμενο ποσό.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της απάτης, οι κατηγορούμενοι έστελναν πλαστά αποδεικτικά χρηματικών εμβασμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιλέγοντας ώρες και ημέρες κατά τις οποίες δεν μπορούσε να επαληθευτεί η κατάθεση (όπως τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες). Για την παραλαβή των αυτοκινήτων, οι κατηγορούμενοι προσπαθούσαν να αποφύγουν οποιαδήποτε αναγνώριση, στέλνοντας τρίτους να παραλάβουν τα οχήματα.

Η κατάσταση έφτασε στα δικαστήρια, με τρία από τα μέλη του κυκλώματος, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου “εγκεφάλου” της οργάνωσης, να καλούνται να απολογηθούν στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Τελικά, και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ενδεχομένως με χρηματική εγγύηση. Στη συνέχεια, η εγκληματική ομάδα πωλούσε τα ίδια αυτοκίνητα σε χαμηλότερες τιμές, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία πωλητή και διαφορετικές φωτογραφίες.

Πηγή: naftemporiki.gr