Η απογοήτευση από τις εφαρμογές γνωριμιών και η αναζήτηση της αληθινής σύνδεσης

Η αγάπη είναι, σε μεγάλο βαθμό, ζήτημα τύχης. Οι άνθρωποι που έχουν βιώσει επαναλαμβανόμενες απογοητεύσεις στις πλατφόρμες γνωριμιών, όπως το Tinder, το OkCupid, το Bumble και το Hinge, συχνά περνούν από μια ψυχολογικά εξαντλητική διαδικασία, αναφέρεται η ψυχοθεραπεύτρια Βέρα Σβάιγκερ. Οι αλλαγές στο προφίλ ή οι νέες επαφές δεν εγγυώνται την επιτυχία. Εάν κάποιος έρχεται με άγχη απόρριψης ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, αυτή η εμπειρία μπορεί να ενισχύσει τις φοβίες του.

Η πληθώρα επιλογών μπορεί επίσης να δημιουργήσει σύγχυση και ανασφάλεια. Πολλοί επιλέγουν να καθυστερούν σημαντικές εμπειρίες, περιμένοντας το κατάλληλο άτομο για να τις μοιραστούν. Όμως, σύμφωνα με τη Σβάιγκερ, οι άνθρωποι θα έπρεπε να εστιάζουν στις επιθυμίες τους στο παρόν και να ζουν τη ζωή τους.

Ο 42χρονος Όιγκεν Χέρτσογκ, που χρησιμοποιούσε τις εφαρμογές για πέντε χρόνια, τονίζει ότι μπορεί να παρουσιάζεται μια ψευδαίσθηση συνδεσιμότητας αλλά η πραγματική επικοινωνία σπάνια προχωρά. Η Γιοχάνα Βίντερ, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι δεν έχει προχωρήσει ποτέ με κάποιον από αυτές τις πλατφόρμες και παρατηρεί πόσο συχνά οι άνδρες δεν φαίνεται να έχουν ωριμάσει.

Η Ρίκε Σμιντ επισημαίνει ότι όλη αυτή η διαδικασία του να πηγαίνει κανείς σε πέντε ραντεβού την εβδομάδα θυμίζει κανονική εργασία. Προτιμά τις διαπροσωπικές επαφές και πιστεύει ότι χρειάζεται να γνωρίζει κάποιον πιο οικείο για να αναπτύξει συναισθήματα.

Εν τέλει, η Σβάιγκερ συμβουλεύει τους χρήστες να κάνουν ένα διάλειμμα από αυτές τις εφαρμογές αν συνειδητοποιήσουν ότι δεν τους προσφέρουν κάτι θετικό. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι η προσωπική ευτυχία δεν εξαρτάται αποκλειστικά από μια σχέση. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι έχουν βρει αξιαγάπητες επαφές εκτός διαδικτύου, σε περιβάλλοντα όπως μπαρ ή στη δουλειά.

Πηγή: naftemporiki.gr