Η Γιορτή Χορού και Μνήμης στην Πάτρα για τα 50 Χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο

Το 18ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα. Η εκδήλωση άνοιξε με την εκτέλεση του κυπριακού παραδοσιακού τραγουδιού «Τέσσερα τζιαι τέσσερα», που αναφέρεται στο φονικό ενός μικρού αγοριού στο πηγάδι, και η χορευτική του απόδοση από το Τμήμα Χορού του Δήμου Πατρέων.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γεγονός που καθόρισε τη θεματολογία και την ατμόσφαιρα της εκδήλωσης. Οι χοροί από την Κύπρο συνεχίστηκαν, υπενθυμίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πριν οι χορευτές από τα 470 πρωτοβάθμια σωματεία της ΠΟΕ πλημμυρίσουν το γυμναστήριο, ο ηθοποιός και δάσκαλος υποκριτικής Γιώργος Συμεωνίδης, που παρουσίασε τη διοργάνωση μαζί με την καθηγήτρια Αισθητικής Αγωγής Μελίνα Γιαλαμά, κάλεσε τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη να απευθύνει χαιρετισμό.

Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη φέτος ήταν η παρουσία της εθελόντριας διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας, Λαμπρινής Παπαπροκοπίου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε μεγαλύτερο κοινό να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Πηγή: naftemporiki.gr