Καιρός με νεφώσεις και τοπικές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο βορειοανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες θα φέρουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, οι καιρικές συνθήκες θα είναι γενικά αίθριες, με λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στα νότια νησιά οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα κυμανθεί από 24 με 27 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, 28 με 31 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, 26 με 28 βαθμούς στη νησιωτική χώρα και 29 έως 30 βαθμούς στην Κρήτη.

Αναλυτικά για την Αττική, οι καιρικές συνθήκες θα είναι γενικά αίθριες, με ανέμους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, με ανέμους 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά σταδιακή βελτίωση θα παρατηρηθεί από το απόγευμα. Εκεί, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 26 με 27 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, θα έχουμε λίγες νεφώσεις με ανέμους 4 έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 16 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, οι αραιές νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές με πιθανότητα βροχής το απόγευμα.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, οι νεφώσεις θα είναι αραιές με θερμοκρασία από 20 έως 28 και κατα τόπους στους 29 με 30 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι νεφώσεις θα είναι επίσης αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.

Στη Θεσσαλία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα pνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με θερμοκρασία από 16 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: naftemporiki.gr