Καταδίκη 31χρονου για εκβιασμό και παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην Θεσσαλονίκη

Ποινή πενταετούς φυλάκισης, χωρίς αναστολή, επιβλήθηκε σε έναν 31χρονο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς διέρρευσε προσωπικές φωτογραφίες της πρώην συντρόφου του στο διαδίκτυο και κατάφερε να παραβιάσει τα προσωπικά της δεδομένα. Ταυτόχρονα, ο κατηγορούμενος εκβίασε τόσο την ίδια όσο και τον πατέρα της, απαιτώντας 40.000 ευρώ προκειμένου να σταματήσει τη διαρροή του υλικού.

Στο δικαστήριο η 29χρονη παθούσα περιέγραψε τον “εφιάλτη” που έζησε μετά τον χωρισμό τους. Ανέφερε ότι η τριών μηνών σχέση τους μετατράπηκε σε Γολγοθά, ενώ ενημέρωσε ότι έχει καταθέσει πάνω από δέκα μηνύσεις κατά του κατηγορούμενου για διάφορα περιστατικά βίας, όπως η καταστροφή αντικειμένων της οικογένειάς της.

Ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι έχει πέσει θύμα παραπλάνησης και ότι οι καταγγελίες εναντίον του είναι μεθοδευμένες για να ωφελήσουν τον πατέρα της καταγγέλλουσας, στον οποίο όπως ισχυρίστηκε, έχει δανείσει χρήματα.

Το δικαστήριο, πάντως, δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του, κρίνωντας τον ένοχο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, απόπειρα εκβίασης, εξύβριση και απειλή, δίχως να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό. Στην παρούσα φάση, ο κατηγορούμενος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο, με την υποχρέωση να καταβάλει εγγύηση 10.000 ευρώ και να τηρεί περιοριστικούς όρους, όπως η απαγόρευση προσέγγισης της παθούσας σε απόσταση 300 μέτρων, καθώς και η τακτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Πηγή: naftemporiki.gr