Μάχη για την Κατάσβεση των Πυρκαγιών στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας από το πρωί της Κυριακής, που έχει οδηγήσει στον θάνατο δύο άνδρες. Παρά τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι φλόγες, η Πυροσβεστική ανέφερε ότι δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες σε δυσπρόσιτες περιοχές, οι οποίες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή για την αποτροπή τυχόν αναζωπυρώσεων.

Η κατάσταση είναι σοβαρή, καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 40.000 στρέμματα έχουν επηρεαστεί από την πυρκαγιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και σήμερα αριθμούν 570 πυροσβέστες, 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν επίσης αεροπλάνα και ελικόπτερα να επιχειρούν από αέρος, με τον συντονισμό των εναέριων επιχειρήσεων να γίνεται από 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Συμπληρωματικά, εθελοντές, Πολιτική Προστασία, υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, καθώς και δυνάμεις από την δασική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία, παρέχουν υποστήριξη στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενεργοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (UCPM) ζητώντας βοήθεια για την αεροπορική υποστήριξη στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή. Η βοήθεια που αναμένονται περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη CL-415, εκ των οποίων δύο από την Ιταλία και ένα από την Κροατία.

Τέλος, σύμφωνα με τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκληθεί από την πυρκαγιά.

Πηγή: naftemporiki.gr