Μάχη κατά των πυρκαγιών στην Ηλεία με τραυματισμούς και σοβαρές απειλές για κατοικίες

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιών στην Ηλεία, με μια από τις φωτιές να πλησιάζει επικίνδυνα κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πυρομετωπο κινείται προς την περιοχή Χάβαρι, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για την ασφάλεια των κατοίκων.

Σημαντικός είναι ο αριθμός των αγροτοδασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε ολόκληρη τη χώρα, φτάνοντας τις 37. Από αυτές, 31 πυρκαγιές έχουν αντιμετωπιστεί άμεσα, ενώ ακόμα έξι παραμένουν σε διαδικασία κατάσβεσης.

Στην περιοχή της Ηλείας έχουν εκδηλωθεί 9 πυρκαγιές από το πρωί, με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) να έχει μεταβεί για να ερευνήσει τα αίτια χρήσης φωτιάς. Για το σκοπό αυτό, κλιμάκια της ΔΑΕΕ και ανακριτικά γραφεία βρίσκονται στη διαδικασία έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι και διακομίζεται σε νοσοκομείο με ελικόπτερο. Στο σημείο βρίσκονται συνάδελφοι του καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η Πυροσβεστική επισημαίνει την ανάγκη να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών για τη δική τους ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με εκπροσώπους από συναρμόδια υπουργεία και φορείς να συμμετέχουν.

Πηγή: naftemporiki.gr