Νέα εφαρμογή Safe Youth για την προστασία ανηλίκων από την Ελληνική Αστυνομία

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στην ΕΡΤ για την επερχόμενη εφαρμογή «Safe Youth», τονίζοντας την ελπίδα ότι θα είναι διαθέσιμη ακόμα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Αυτή η εφαρμογή θα επιτρέπει στα παιδιά και τους γονείς να την κατεβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα.

Η εφαρμογή θα παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την προστασία των παιδιών, ενώ θα είναι ελεύθερη προς όλους τους πολίτες. Ωστόσο, το «κουμπί πανικού» θα είναι διαθέσιμο μόνο για ανηλίκους άνω των 12 ετών, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να επικοινωνούν άμεσα με την αστυνομία σε περίπτωση κινδύνου.

Η κ. Δημογλίδου ανέφερε επίσης την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, με την αύξηση των ποινών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Σημείωσε ότι υπάρχει μείωση του ορίου ηλικίας από τα 15 στα 14 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι η δικαιοσύνη θα διαχειρίζεται διαφορετικά τους ανηλίκους σε νεαρότερη ηλικία. Υπογράμμισε επίσης ότι δεν θα παρέχεται αναστολή στις ποινές, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, για παιδιά που έχουν διαπράξει κακουργηματικές πράξεις.

Πηγή: naftemporiki.gr