Πτώση της θερμοκρασίας και επικράτηση θυελλωδών ανέμων στη χώρα μας

Αναμένονται αλλαγές στον καιρό στη χώρα μας από την Πέμπτη 17/10, με πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες, ενώ οι βροχοπτώσεις θα απουσιάζουν. Ο διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, αναφέρει ότι η μεταβολή αυτή οφείλεται σε έναν ισχυρό αντικυκλώνα που έχει σχηματιστεί στην ανατολική Ευρώπη, ευνοώντας τη μεταφορά ψυχρότερων αερίων μαζών προς την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, η πτώση της θερμοκρασίας θα διαρκέσει τουλάχιστον 4-5 ημέρες και θα είναι πιο αισθητή στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες από τις κανονικές για την εποχή κατά 7 έως 8 °C. Σε ολόκληρη τη χώρα, αναμένονται θερμοκρασίες από 4 έως 6 °C χαμηλότερες από τις συνηθισμένες.

Η αλλαγή αυτή έρχεται μετά από μια μακρά περίοδο ψηλών θερμοκρασιών, με την προηγούμενη φάση που σημειώθηκαν τιμές κάτω από τα κανονικά να καταγράφεται στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η απουσία βροχοπτώσεων θα συνεχίσει να επηρεάζει περιοχές όπως οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, που έχουν καταγράψει ελάχιστες ή καθόλου βροχές τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: naftemporiki.gr