Σημαντική αλλαγή καιρού με ισχυρούς ανέμους και βροχές στην Ελλάδα

Με βάση έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η πρόγνωση του καιρού στη χώρα μας για την Κυριακή και τη Δευτέρα αναφέρει σημαντική μεταβολή. Συγκεκριμένα, περιμένουμε πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Από το απόγευμα της Κυριακής (29-09-2024), αναμένονται θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι που θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Αυτοί οι άνεμοι θα πλήξουν το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ θα επηρεάσουν σταδιακά και περιοχές όπως η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, καθώς και τα Κύθηρα και την Κρήτη. Σημειώνεται ότι και σε άλλες περιοχές οι άνεμοι θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι. Από το μεσημέρι της Δευτέρας (30-09-2024), αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν την Κυριακή το απόγευμα και θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες ώρες της Δευτέρας, επηρεάζοντας κυρίως τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, δηλαδή την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Επιπλέον, την Κυριακή αναμένονται πτώσεις της θερμοκρασίας, κυρίως στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, με θερμοκρασίες να μειώνονται κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου. Ενδεικτικά, την Δευτέρα η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αθήνα θα κυμανθεί από 24 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: naftemporiki.gr