Σοκ στην Κρήτη από σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από εκπαιδευτικό

Δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη από την Ελληνική Αστυνομία οι πληροφορίες για έναν 64χρονο, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Η δημοσιοποίηση, που έγινε κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στη διασφάλιση της ανηλικότητας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, καθώς ο κατηγορούμενος είναι εξ αγχιστείας συγγενής των θυμάτων και ήταν άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης των γονιών τους. Ο 64χρονος, πρώην καθηγητής φυσικής αγωγής, υπηρέτησε σε σχολεία του νομού Ηρακλείου και είχε επαφή με εκατοντάδες μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Cretalive, οι κατηγορίες αφορούν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης έξι ανήλικων παιδιών, με κάποιες από τις καταγγελίες να είναι παλιές, γεγονός που έχει οδηγήσει στην παραγραφή των περισσότερων υποθέσεων, εκτός μιας που σχετίζεται με 19χρονο νέο. Η έρευνα έχει ανατεθεί στην Ασφάλεια Ηρακλείου, μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι πολίτες καλούνται να ενημερώσουν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, καλέζοντας τους αριθμούς 2810 274070 και 2810 274258, για τυχόν σχετικές πληροφορίες, με διασφάλιση ανωνυμίας και εμπιστευτικότητας στην επικοινωνία.

Πηγή: naftemporiki.gr