Συλλήψεις εγκληματικής ομάδας στην Πάτρα για κλοπές ύψους 280000 ευρώ

Συνελήφθησαν εννέα άτομα, επτά γυναίκες και δύο άνδρες, εκ των οποίων πέντε είναι ανήλικοι, στη διάρκεια επιχείρησης της Ασφάλειας στην Πάτρα, με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που είχε διαπράξει κλοπές. Επιπλέον, εξακριβώθηκαν 93 περιπτώσεις κλοπών, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και κατ’ εξακολούθηση κλοπές.

Οι αδίστακτοί δράστες μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει συνολικά 93 κλοπές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας περίπου 280.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι δρούσαν πρωινές ώρες, αποχωρώντας από καταυλισμούς όπου διέμεναν και σχηματίζοντας ομάδες τριών ή τεσσάρων ατόμων. Εξερεύνησαν γειτονικές περιοχές, κυρίως στοχεύοντας σε μονοκατοικίες. Η εισβολή στα σπίτια γινόταν είτε με την αναρρίχηση, είτε μέσω ανοικτών παραθύρων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παραβίαζαν παράθυρα ή κλειδωμένες πόρτες.

Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί η ταυτότητα τριών ακόμα ατόμων που αναζητούνται για συμμετοχή στην εγκληματική δραστηριότητα. Σε βάρος των γονέων των ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες από την Ασφάλεια Πατρών συνεχίζονται για πιθανές εμπλοκές τους σε άλλες κλοπές.

Πηγή: naftemporiki.gr