Σύλληψη Αστυνομικού για Απάτες και Παραβάσεις Νομοθεσίας για Όπλα

Στη διαδικασία έρευνας που διεξήχθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρκετά αντικείμενα, όπως τρεις κυνηγετικές καραμπίνες, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι, 251 φυσίγγια, 500 ευρώ, καθώς και ένα ρολόι και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς, ένας αστυνομικός, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε στη σύλληψη του εν λόγω αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση απάτες, τόσο τετελεσμένες όσο και σε απόπειρα, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με τα όπλα. Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται επίσης μια γυναίκα, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στην απάτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η υπόθεση εδράζεται σε καταγγελία που υποβλήθηκε από γυναίκα, η οποία, ύστερα από προτροπή της συνεργού της, απευθύνθηκε στον αστυνομικό για να ζητήσει βοήθεια σχετικά με την υπόθεσή της. Ο αστυνομικός, προσποιούμενος ότι μεσολαβεί για την αποφυγή νομικών συνεπειών, κατάφερε να πείσει το θύμα να καταβάλει χρηματικά ποσά, αρχικά σε αυτή τη συνεργό του και, εν συνεχεία, σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πηγή: naftemporiki.gr