Συνεχιζόμενες στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην Αργολίδα

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Οι δράσεις αυτές επικεντρώνονται σε περιοχές με έντονη παραβατικότητα, καθώς και στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Στη Νέα Κίο Αργολίδας, οι αστυνομικοί συμμετέχουν σε επιχειρησιακές ενέργειες, οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο εμφανή όσο και αόρατη αστυνόμευση. Το σχέδιο εκπόνησης των δράσεων λαμβάνει υπόψη τις τοπικές συνθήκες και προγραμματίζεται на περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Για το τελευταίο 9μηνο, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως τις 10 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκαν σημαντικοί έλεγχοι: συνολικά 15.358 άτομα και 579 οχήματα ελέγχθηκαν, 2.458 άτομα προσήχθησαν, 1.059 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, 55 οχήματα ακινητοποιήθηκαν και βεβαιώθηκαν 873 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις αυτές υποστηρίζονται και από υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών όπως η ΔΕΔΔΗΕ, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και οι Υπηρεσίες Δόμησης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Πηγή: naftemporiki.gr