Συνελήφθησαν φοιτητές μετά από επεισόδιο στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ

Τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για το χθεσινό επεισόδιο στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ οδηγούνται ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί σε διαμαρτυρία για τη βλάβη του ασανσέρ στις Γ’ Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας πρόβλημα στην αποχώρηση του πρύτανη του Ιδρύματος, Χαράλαμπου Φείδα, από εκδήλωση που διεξαγόταν εκεί.

Δύο από τους συλληφθέντες, μια 26χρονη και ένας 20χρονος, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις άνδρες, ηλικίας 20, 21 και 23 ετών, θα παραμείνουν υπό κράτηση. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Αστυνομία περιλαμβάνει αδικήματα όπως η παράνομη κατακράτηση, η παράνομη βία, η διατάραξη κοινής ειρήνης, η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η απόπειρα σωματικής βλάβης και η απείθεια. Οι τρεις τελευταίοι κατηγορούμενοι συνδέονται με επιθέσεις σε αστυνομικούς που κατέφτασαν στο σημείο, καθώς και με την άρνησή τους να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση.

Στο μεταξύ, συλλογικότητες έχουν καλέσει σε διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ενόψει της διαδικασίας μεταγωγής των συλληφθέντων.

Πηγή: naftemporiki.gr