Βαρύς Ποινικός Κώδικας για Τρία Αδέλφια Ληστές στη Θεσσαλονίκη

Σημαντικές ποινές που φθάνουν έως και τα 47,5 χρόνια κάθειρξης αποφάσισε δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη για τρία αδέλφια, τα οποία έκλεβαν νέους πεζούς. Προσεγγίζοντας τα θύματά τους με την πρόφαση ότι ήθελαν να ελέγξουν αν φέρουν τατουάζ στον λαιμό τους, οι κατηγορούμενοι ηλικίας 21 έως 24 ετών, σύμφωνα με την δικογραφία, προέβαιναν σε σωματική βία για να αφαιρέσουν αλυσίδες, χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τους καταδίκασε για περισσότερες από δέκα ληστείες και κλοπές, τις οποίες διέπραξαν με ποικιλία συνεργατών. Εξετάστηκε, μάλιστα, και μια περίπτωση όπου προσέβαλαν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός θύματος, γεγονός που οδήγησε σε επιπλέον κατηγορία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στους κατηγορουμένους περιλάμβανε 47,5 χρόνια για τον πρώτο, 39 για τον δεύτερο και 28,5 για τον τρίτο (με εκτιτέα τα 20 έτη). Επιπλέον, επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές, με τη μεγαλύτερη να ανέρχεται σε 82.000 ευρώ για τον καταδικασθέντα με τη μεγαλύτερη ποινή. Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν δύο από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι παραδέχτηκαν τις πράξεις τους, και μετά την απόφαση του δικαστηρίου, επέστρεψαν στις φυλακές. Ο τρίτος αδελφός εκπροσωπήθηκε μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου.

Πηγή: naftemporiki.gr