Αεροπορική επιδρομή ισραηλινών δυνάμεων σε σχολείο προκαλεί τον θάνατο δεκαπέντε ανθρώπων στη Γάζα

Δεκαπέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που χτύπησε ένα σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για εκτοπισμένους Παλαιστίνιους. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι το πλήγμα είχε στόχο κέντρο διοίκησης της Χαμάς που βρίσκονταν εντός του σχολικού συγκροτήματος. Ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε ότι οι θάνατοι αριθμούν “15 μάρτυρες” και δεκάδες τραυματίες.

Η επίθεση έπληξε το σχολείο αλ Φαλούτζα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σε μια περιοχή που φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους εκτοπισμένους από τις συγκρούσεις που μαίνονται από τις 7 Οκτωβρίου 2023. Σχεδόν όλοι οι 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα έχουν εκτοπιστεί εντός της πολιορκημένης παλαιστινιακής επικράτειας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση ήταν “πλήγμα ακριβείας” εναντίον μαχητών της Χαμάς και δεν έδωσε απολογισμό για τις ανθρώπινες απώλειες. Μάλιστα, έχουν υπάρξει προηγούμενες επιθέσεις σε άλλα σχολεία της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις κατηγορούν τη Χαμάς για την ύπαρξη μαχητών εντός σχολικών κτιρίων, μια κατηγορία που οι Παλαιστίνιοι αμφισβητούν.

Η σοβαρότητα της καταστάσεως αναδείχθηκε και με τον βομβαρδισμό του σχολείου Αλ Τζούνι τον Σεπτέμβριο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 18 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων έξι εργαζομένων της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Πηγή: naftemporiki.gr