Αυξανόμενες απειλές βομβιστικών επιθέσεων στις πτήσεις της Ινδίας προκαλούν χάος και ανασφάλεια

Αυτή την εβδομάδα, πολλές πτήσεις που σχεδιάζονταν να εκτελούν ινδικές αεροπορικές εταιρείες, τόσο εντός όσο και εκτός Ινδίας, δέχτηκαν δεκάδες απειλές για επίθεση με βομβιστικούς μηχανισμούς. Ως αποτέλεσμα, σημειώθηκαν εκτροπές πτήσεων και επείγουσες παρεμβάσεις μαχητικών αεροσκαφών για να συνοδεύσουν τα αεροπλάνα, κυρίως στον εναέριο χώρο της Μεγάλης Βρετανίας και της Σιγκαπούρης. Παρά τις απειλές, όλες οι πτήσεις προσγειώθηκαν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India και το τηλεοπτικό δίκτυο News18, οι αρχές πολιτικής αεροπορίας σημείωσαν ότι από τις 13 Οκτωβρίου, έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον 70 συναγερμοί για βόμβες σε βάρος διεθνών πτήσεων. Μόνο το Σάββατο καταγράφηκαν 30 συναγερμοί και 20 νέες απειλές στοχοθέτησαν σήμερα διαφορετικές εταιρείες, με το σύνολο να φτάνει τους 90.

Η ινδική αεροπορική εταιρεία IndiGo επιβεβαίωσε ότι έξι πτήσεις της δέχτηκαν απειλές σήμερα. «Η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού μας είναι η κορυφαία προτεραιότητα», δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο προφύλαξης σε συνεργασία με τις αρχές.

Οι συνέπειες από τις καθυστερήσεις και τις εκτροπές των πτήσεων είναι σημαντικές για τις αεροπορικές εταιρείες. Τουλάχιστον ένας ανήλικος συνελήφθη στην Ινδία, αλλά οι απειλές συνέχισαν. Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας, Ραμ Μοχάν Ναϊντού, δήλωσε ότι «όλοι οι υπεύθυνοι για την αναστάτωση θα ταυτοποιηθούν και θα ασκηθούν διώξεις».

Αναφορές αναφέρουν ότι στον λογαριασμό μιας ανώνυμης πλατφόρμας, αναρτήθηκαν απειλές βομβιστικών επιθέσεων κατά τουλάχιστον 40 πτήσεων την Παρασκευή και το Σάββατο. Οι απειλές αφορούσαν τόσο ινδικές όσο και διεθνείς εταιρείες, ιδιαίτερα αμερικανικές και νεοζηλανδικές. Επαναλαμβανόμενα μηνύματα ανέφεραν: «Βόμβες έχουν τοποθετηθεί στο αεροσκάφος… Κανείς δεν θα βγει ζωντανός. Σπεύστε να απομακρυνθείτε».

Πηγή: naftemporiki.gr