Αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν εν μέσω στρατιωτικών συγκρούσεων στην περιοχή

Φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου, πιθανώς και λίγων ωρών, η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν. Ισραηλινοί και αμερικανικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για μια «σκληρή απάντηση» στην έντονη πυραυλική δραστηριότητα από την πλευρά της Τεχεράνης. Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει οποιοδήποτε σενάριο, περιλαμβάνοντας στρατηγικά πλήγματα σε πετρελαϊκές και πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Οι αναφέρει ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, με τις δύο πλευρές να είναι κοντά σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Αμερικανικές πηγές επισημαίνουν ότι μετά τα ισραηλινά αντίποινα, ενδέχεται να δούμε νέα επίθεση από το Ιράν, μάλιστα με εντολή του Χαμενέι.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στον Νότιο Λίβανο, όπου έχει καταφέρει να εξοντώσει περίπου 400 «μαχητές» της Χεζμπολάχ. Αυτή τη στιγμή, η Χεζμπολάχ φαίνεται να έχει χάσει την οργανωτική της δομή, κυρίως μετά τη δολοφονία του Νασράλα, ενώ η τύχη του υποψήφιου διαδόχου του, Χασέμ Σιαφεντίν, είναι αβέβαιη, καθώς φημολογείται ότι σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στη Βηρυτό.

Οι επιθέσεις στη λιβανέζικη πρωτεύουσα είναι συνεχείς και σφοδρές, με το BBC να αναφέρει πως το νότιο τμήμα της πόλης υπέστη αεροπορική επιδρομή χωρίς καμία προειδοποίηση προς τους κατοίκους.

Πηγή: naftemporiki.gr