Αναγκαία Η Ευελιξία Στη Διαπραγμάτευση Για Τους Ομήρους Στη Γάζα

«Δεν θα υπάρξει πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους «εάν το Ισραήλ δεν δείξει κάποια ευελιξία στις απαιτήσεις του», δήλωσε σήμερα στο «Channel 12» ανώτερο αξιωματούχος του Ισραήλ, αναφερόμενος σε μια ενδεχόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Η ανώνυμη πηγή τόνισε ότι η κατάσταση είναι απογοητευτική, καθώς οι ελπίδες για μια συμφέρουσα λύση φαίνεται να είναι περιορισμένες, ειδικότερα μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. «Τραβούν ‘’το μαλλί από τα μάτια’’ του κόσμου και των οικογενειών των ομήρων», υπογράμμισε. Προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει ευελιξία από την πλευρά του Ισραήλ, τότε δεν έχει καμία τύχη μια πιθανή συμφωνία, όπως συνέβη και με προηγούμενες διαπραγματεύσεις.

Σημαντικά ζητήματα που μένουν προς διευθέτηση περιλαμβάνουν το αν η κατάπαυση του πυρός θα σφραγίσει το τέλος του πολέμου και ποιες θα είναι οι ακριβείς λεπτομέρειες απελευθέρωσης των Ισραηλινών ομήρων και των Παλαιστινίων κρατουμένων. Επίσης, οι διαφωνίες παραμένουν σε σχέση με τη διαχείριση των συνόρων Γάζας-Αιγύπτου και την επιστροφή των κατοίκων στη βόρεια Γάζα.

Πηγή: naftemporiki.gr