Αναταραχές στο Μεξικό Σκοτώθηκαν 16 Άνθρωποι Σε Συγκρούσεις Με Σατανών και Στρατό

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο νότιο Μεξικό κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ εγκληματικών οργανώσεων και δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι συγκρούσεις περιλάμβαναν μια σοβαρή επίθεση κατά στρατιωτικής βάσης, κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 άτομα που φέρονται ως δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, δύο άτομα σκοτώθηκαν νωρίς χθες το πρωί στην κοινότητα Τεκπάν δε Γαλεάνα στην πολιτεία Γκερέρο, κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο συμμορίες, στην οποία επενέβησαν δημοτικοί αστυνομικοί. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι δυνάμεις του στρατού και της Εθνικής Φρουράς ανταπέδωσαν με πυρά όταν δέχτηκαν επίθεση με όπλα.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 11 ατόμων που θεωρούνται κακοποιοί, ενώ κατάσχεσαν 16 οχήματα, εκ των οποίων τρία ήταν θωρακισμένα. Επίσης, εντοπίστηκαν 15 όπλα, περιλαμβανομένων πολυβόλων και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Η πολιτεία Γκερέρο είναι αναγνωρισμένη ως πύλη εισόδου ναρκωτικών στο Μεξικό, και είναι γνωστή για την παραγωγή παπαρούνας, πρώτης ύλης για την παρασκευή οπίου και ηρωίνης. Πρόσφατα, ο δήμαρχος της Τσιλπανσίνγκο, Αλεχάντρο Άρκος Καταλάν, δολοφονήθηκε λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Νωρίτερα χθες, τρεις δημοτικοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, από την έκρηξη ενός παγιδευμένου οχήματος στην Γουαναχουάτο, όπου καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός δολοφονιών στο Μεξικό.

Πηγή: naftemporiki.gr