Αναζητούνται Απαντήσεις για 46 Γυναίκες με Υπόπτους Θανάτους στην Ευρώπη

Οι αστυνομικές αρχές συνεργάζονται με την Interpol σε έξι ευρωπαϊκές χώρες για να εξετάσουν τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες ή θανάτους 46 γυναικών που βρέθηκαν υπό ύποπτες συνθήκες. Ο γενικός γραμματέας της Interpol, Γιούργκεν Στοκ, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στο να προσφέρει απαντήσεις στις οικογένειες και δικαιοσύνη για τα θύματα.

Η νέα αυτή επιχείρηση, γνωστή ως Operation Identify Me (Επιχείρηση Αναγνώρισέ Με), ξεκίνησε ως συνέχεια μιας προηγούμενης πρωτοβουλίας το 2023 που περιλάμβανε το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Αυτή τη φορά συμμετέχουν επίσης η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Στην προηγούμενη φάση, αναζητήθηκαν οι ταυτότητες και η τύχη 22 γυναικών, συγκεντρώνοντας 1.800 πληροφορίες από το κοινό.

Στη νέα έρευνα, οι αρχές θα συνδυάσουν αναλυτικές και ιατροδικαστικές μεθόδους, όπως η εξέταση γενετικού υλικού και η αναδόμηση προσώπου, προσπαθώντας να φέρουν στο φως νέες λεπτομέρειες. Η Interpol έχει ήδη δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της αποσπάσματα από την αποκαλούμενη «μαύρη ειδοποίηση» (black notice), προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες από το κοινό για τις εν λόγω γυναίκες.

Μεταξύ των επιτυχιών της προηγούμενης πρωτοβουλίας, η ταυτοποίηση της Βρετανίδας Ρίτα Ρόμπερτς, 31 χρόνια μετά την ανακάλυψη της σορού της στο Βέλγιο, αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα της σημασίας αυτής της προσπάθειας. Πηγή: naftemporiki.gr