Ανησυχίες Ζελένσκι για ενδεχόμενες επιθέσεις σε πυρηνικές υποδομές από την Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε έντονες ανησυχίες σχετικά με πιθανές επιθέσεις του Ρώσου ομόλογού του, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας του. Σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, επισήμανε ότι οι πληροφορίες που έχει λάβει από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας υποδεικνύουν ότι ο Πούτιν σχεδιάζει επιθέσεις κατά αυτών των στρατηγικών υποδομών.

Ο Ζελένσκι αμφισβήτησε επίσης το «πραγματικό ενδιαφέρον» της Κίνας και της Βραζιλίας για μια ειρηνική διευθέτηση του πολέμου, υπενθυμίζοντας ότι τέτοιες προτάσεις μπορεί να παρέχουν πολιτικό χώρο στον Πούτιν για να συνεχίσει τις επιθετικές του ενέργειες. «Δεν θα αυξήσετε την ισχύ σας εις βάρος της Ουκρανίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα αποδεχθεί καμία συμφωνία ειρήνης που θα της επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις. Κατηγόρησε τις μεγάλες δυνάμεις ότι συνωμοτούν κατά των μικρότερων χωρών, υποστηρίζοντας ότι «οι Ουκρανοί δεν θα αποδεχθούν ποτέ» αδικίες και συμφωνίες που δεν θα αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα και την οδύνη τους.

Πηγή: naftemporiki.gr