Απαγωγή νεογέννητου από μαιευτήριο στο Παρίσι με αναζητήσεις στο Βέλγιο

Η γαλλική δικαιοσύνη έχει ζητήσει τη συνεργασία των αρχών του Βελγίου σχετικά με την απαγωγή ενός νεογέννητου βρέφους, μόλις 17 ημερών, από μαιευτήριο στο Παρίσι. Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Δευτέρας στο νοσοκομείο Robert Ballanger στο Ολνέ σου Μπουά, όταν οι γονείς του μωρού, ηλικίας 23 και 25 ετών, φέρονται να το απήγαγαν και ενδέχεται να έχουν ήδη διαφύγει στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τον Γάλλο εισαγγελέα Ερίκ Ματέ, είναι πολύ πιθανό το ζευγάρι να μεταφέρθηκε στο Βέλγιο μαζί με το βρέφος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι ερευνητές της δικαστικής αστυνομίας έχουν ήδη προχωρήσει σε σημαντικές ενέργειες προκειμένου να εντοπίσουν το μωρό.

Η απαγωγή έγινε αντιληπτή από την αποσύνδεση των αισθητήρων που καταγράφουν τους καρδιακούς παλμούς του βρέφους. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου ειδοποιήθηκαν το απόγευμα από το προσωπικό της μονάδας νεογνολογίας για την εξαφάνιση του βρέφους, το οποίο χρειάζεται συνεχώς ιατρική φροντίδα.

Ο Ερίκ Ματέ ανέφερε ότι από την εξέταση των καμερών κλειστού κυκλώματος προέκυψε ότι οι γονείς του βρέφους αποχώρησαν χρησιμοποιώντας μια μαύρη τσάντα, πιθανόν με τη βοήθεια ενός οχήματος ανοικτού χρώματος, στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις άνθρωποι. Μέχρι αργά το απόγευμα, ούτε το μωρό ούτε οι γονείς είχαν εντοπιστεί.

Η δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της έρευνας για απαγωγή από συμμορία, έχει προχωρήσει στη σύλληψη πέντε ατόμων ηλικίας 16 έως 29 ετών στα περίχωρα του Παρισιού, οι οποίοι ανήκουν στο συγγενικό περιβάλλον των γονέων. Η δικαστική αρχή έχει διατάξει τον επείγοντα επαναπατρισμό του βρέφους, εφόσον αυτό βρεθεί.

Το βρέφος, που υπακούει στο όνομα Σαντιάγο, έχει ξανθά μαλλιά και φοράει ένα καφέ μπλουζάκι, μεγέθους έξι μηνών, καθώς και μια λευκή βελούδινη πιτζάμα. Έχει ανάγκη από συνεχή ιατρική φροντίδα, γεγονός που καθιστά την κατάσταση πιο επείγουσα.

Παρά τις έρευνες που διεξήχθησαν στις κατοικίες των γονέων και σε διευθύνσεις μελών της οικογένειάς τους, δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Επίσης, οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι οι προσπάθειές τους να επικοινωνήσουν με τη μητέρα του μωρού μέσω τηλεφώνου απέβησαν άκαρπες.

Πηγή: naftemporiki.gr