Απειλές κατά της ζωής του Ντόναλντ Τραμπ από το Ιράν και οι αντιδράσεις του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει αναφέρει ότι δέχεται «μεγάλες απειλές» για τη ζωή του από το Ιράν. Μέσω ανάρτησής του στο Χ (πρώην Twitter), αποκάλυψε ότι έχουν γίνει ήδη κάποιες ενέργειες από το Ιράν οι οποίες δεν πέτυχαν, προσθέτοντας πως η κατάσταση είναι ανησυχητική. «Ολόκληρος ο στρατός των ΗΠΑ παρακολουθεί και περιμένει», δήλωσε, υπογραμμίζοντας την αυξημένη ασφάλεια που τον περιβάλλει, η οποία περιλαμβάνει περισσότερους άνδρες και όπλα από ό,τι έχει δει στο παρελθόν.

Αναγνώρισε επίσης την υποστήριξη που έλαβε από το αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο με ομόφωνη ψήφο ενέκρινε περισσότερους πόρους για τις Μυστικές Υπηρεσίες, κάτι που χαρακτήρισε αυστηρά διακομματική συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών. «Μια επίθεση σε έναν πρώην Πρόεδρο είναι μια επιθυμία θανάτου για τον επιτιθέμενο!», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

Στον αντίποδα, η ιρανική πλευρά, μέσω κρατικών ΜΜΕ, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Τραμπ ως «αβάσιμους και κακόβουλους». Ο Τραμπ είχε δηλώσει προηγουμένως στην Daily Mail ότι είχε απορρίψει κάποιες ενημερώσεις των μυστικών υπηρεσιών, ώστε να αποφύγει τις κατηγορίες για διαρροές.

Πηγή: naftemporiki.gr