Απομάκρυνση Αμάχων από την Τζαμπαλίγια καθώς οι Στρατιωτικές Επιχειρήσεις Συνεχίζονται

Εκατοντάδες άμαχοι στην Τζαμπαλίγια της βόρειας Γάζας έχουν ξεκινήσει την απομάκρυνσή τους, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατά της Χαμάς. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, συνταγματάρχης Αβισαί Αντρεέ, δήλωσε ότι οι αμυντικές δυνάμεις επέτρεψαν στους αμάχους να αποχωρήσουν με ασφάλεια μέσω οργανωμένων διαδρομών. Η διαδικασία εκκένωσης έχει διασφαλιστεί μέχρι στιγμής για εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο στρατός, σε συνεργασία με την υπηρεσία COGAT, διατηρεί επαφή με διεθνείς οργανισμούς και υγειονομικές αρχές στη Γάζα, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχεια των υπηρεσιών υγείας. Οι ιατρικές εγκαταστάσεις λαμβάνουν υποστήριξη με ιατρικό εξοπλισμό και καύσιμα ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες, ενώ γίνονται προσπάθειες και για την εκκένωση προσωπικού και ασθενών.

Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αναφέρει τη σύλληψη τρομοκρατών στην περιοχή κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Την προηγούμενη Παρασκευή, η 162η Μεραρχία του Ισραηλινού Στρατού δήλωσε ότι έχει εξουδετερώσει πολλές ηγετικές μορφές της Χαμάς και έχει κατασχέσει σημαντικό οπλισμό επ’ αυτοφώρω.

Πηγή: naftemporiki.gr