Χειροκροτήματα και γιορτές σε παραλία του Ισραήλ για τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

Σε παραλία του Ισραήλ, παραθεριστές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ναυαγοσώστης ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αποτυπώνει τους Ισραηλινούς παραθεριστές να ζητωκραυγάζουν το Σάββατο με την είδηση για τον θάνατό του. «Είναι φανταστικό, ο θάνατος ενός τρομοκράτη», δήλωσε ένας εξ αυτών.

Πολλοί Ισραηλινοί εξέφρασαν τη χαρά τους, καθώς η Χεζμπολάχ θεωρούνταν από τον ισραηλινό στρατό ως «ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Ισραήλ». Ο Νταβίντ Σάλεβ, κάτοικος του Τελ Αβίβ, σημείωσε: «Είναι μια φανταστική είδηση, θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό». Αν και αμφιβάλει εάν αυτό θα σταματήσει τις επιθέσεις ρουκετών, τόνισε ότι στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους εχθρούς.

Η Λένα Γκόρντιν εγκατέλειψε το σπίτι της στο βόρειο Ισραήλ εξαιτίας των σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων και κατέληξε σε ξενοδοχείο στην Ιερουσαλήμ. Όταν ενημερώθηκε για τον θάνατο του Νασράλα, δήλωσε ότι αισθάνθηκε «υπερήφανη» και εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα της.

Στην παραθαλάσσια πόλη Ρισόν Λεζιόν, η Σούλι Ντίαζ χαρακτήρισε την ενέργεια του ισραηλινού στρατού «εντυπωσιακή» και εξέφρασε την ελπίδα ότι η εξόντωση του Νασράλα θα φέρει μια πολιτική λύση. Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Ράμι Στάινερ, δήλωσε: «Γιορτάζουμε τον θάνατο του τρομοκράτη υπ’ αριθμόν 1 στον κόσμο», υποστηρίζοντας ότι μπορεί να ανοίξει το δρόμο για έναν νέο και καλύτερο κόσμο.

Ωστόσο, η 77χρονη ιστορικός Σοσάνα Μπάρι Ισόνι προειδοποίησε ότι δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης της Χεζμπολάχ, ελπίζοντας ότι «δεν θα είναι χειρότερος από τον Νασράλα».

Πηγή: naftemporiki.gr