Χεζμπολάχ Συνεχίζει τις Επιθέσεις Παρά την Απώλεια Ηγεσίας

Ακόμη και μετά τον θάνατο των ηγετών της, Χασάν Νασράλα και πιθανότατα του προοριζόμενου διαδόχου του, Χασέμ Σιαφεντίν, η Χεζμπολάχ συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Σήμερα, η οργάνωση ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε μια αμυντική επιχείρηση κοντά στην πόλη Άκρα, στο βόρειο Ισραήλ, στο πλαίσιο ενορχηστρωμένων επιθέσεων που ακολούθησαν τις πρόσφατες ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν «ομοβροντία ρουκετών» κατά της αμυντικής βιομηχανίας, που εντοπίζεται σχεδόν 20 χιλιόμετρα από την Άκρα. Ωστόσο, η τύχη του Σιαφεντίν παραμένει άγνωστη, με πληροφορίες να υποδεικνύουν ότι μπορεί να έχει σκοτωθεί, καθώς η Χεζμπολάχ παραδέχθηκε ότι μετά τους πρόσφατους βομβαρδισμούς στη Βηρυτό έχει χάσει την επαφή μαζί του.

Παρ’ όλο που το Ισραήλ έχει καταφέρει να εξουδετερώσει σχεδόν ολόκληρη την ηγεσία της Χεζμπολάχ και έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις υποδομές και τον εξοπλισμό της, η οργάνωση παραμένει η πλέον βαρέως εξοπλισμένη μη κρατική πολιτοφυλακή παγκοσμίως, κάτι που της επιτρέπει να συνεχίζει τις επιθέσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr