Δέσμευση Ισραηλινού Στρατού για την Καταπολέμηση της Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, υπογράμμισε τη δέσμευση του ισραηλινού στρατού να αποτρέψει την επανεγκατάσταση της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του από το βόρειο Ισραήλ, τόνισε τη σημασία της ασφάλειας στην περιοχή, λέγοντας ότι «σημερα συναντήθηκα με τους διοικητές και τα στρατεύματα της 98ης και της 36ης Μεραρχίας, που επιχειρούν στον Λίβανο, για να επιτύχουμε έναν πολύ σημαντικό στόχο: την επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους μετά από περισσότερο από ένα χρόνο εκκένωσης».

Ο Χαλέβι ανέφερε ότι για να μπορέσουν οι κάτοικοι να επιστρέψουν, είναι κρίσιμο να καταστραφεί η τρομοκρατική υποδομή που έχει χτίσει η Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα, προκειμένου να αποτραπεί η επιδρομή τους στις ισραηλινές πόλεις. «Είμαστε αποφασισμένοι να καταστρέψουμε αυτές τις υποδομές και να εξουδετερώσουμε οποιονδήποτε βρίσκεται εκεί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Χαλέβι, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και είναι πιο έτοιμες από ποτέ, με αναφορές ότι εξολοθρεύουν ολοένα και περισσότερους τρομοκράτες. Αξιολόγησε τις πρόσφατες μάχες που πραγματοποιήθηκαν στο νότιο Λίβανο, κατά τις οποίες σημειώθηκαν απώλειες στρατιωτών. «Είδα διοικητές που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, καθοδήγησαν τα στρατεύματα τους με γενναιότητα, επιτυχώς προχωρώντας εναντίον του εχθρού», ανέφερε.

«Δεν θα επιτρέψουμε στη Χεζμπολάχ να επιστρέψει σε αυτά τα μέρη στο μέλλον. Όλες οι επιθέσεις και τα σοβαρά πλήγματα στη Χεζμπολάχ σε περιοχές όπως η Βηρυτός και η κοιλάδα Beqaa θα συνεχιστούν», κατέληξε. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να φέρουμε καλύτερη ασφάλεια στο κράτος του Ισραήλ», συμπλήρωσε.

Πηγή: naftemporiki.gr