Διαδήλωση στη Ρώμη υπέρ του παλαιστινιακού λαού υπό αστυνομική επιτήρηση

Περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν αυτή τη στιγμή σε μια διαδήλωση υπέρ του παλαιστινιακού λαού στην περιοχή Οστιένσε της Ρώμης. Αν και η κινητοποίηση δεν έχει πάρει την απαιτούμενη άδεια από τις αρχές, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί από νωρίς το πρωί στην περιοχή.

«Η Ιταλία πρέπει να σταματήσει να πουλά όπλα στο Ισραήλ. Ζητούμε να λάβει άμεσα τέλος η γενοκτονία στην Γάζα», τόνισε ένας από τους οργανωτές. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν επίσης τη δυσαρέσκειά τους, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από ομάδες Παλαιστινίων που διαβιούν στην Ιταλία, αυτόνομα αριστερά συνδικάτα και το κόμμα «Εξουσία στο Λαό». Νωρίτερα, αρκετοί χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα ανέφεραν ότι εξαιτίας της μεγάλης αστυνομικής παρουσίας, οργανωμένα λεωφορεία που μετέφεραν διαδηλωτές δεν μπορούσαν να φτάσουν στην Οστιένσε.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, δήλωσε: «Η διαδήλωση είναι παράνομη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις αστυνομικές δυνάμεις ότι θα χειριστούν την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Πηγή: naftemporiki.gr