Δικαιοσύνη για τα Θύματα του Νασράλα σύμφωνα με τον Πρόεδρο Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την ικανοποίησή του για την εξουδετέρωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Στις δηλώσεις του, χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Νασράλα και η τρομοκρατική οργάνωση που ηγείτο, η Χεζμπολάχ, ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία εκατοντάδων Αμερικανών κατά τη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών.

Ο θάνατός του, που προήλθε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, περιγράφηκε ως ένα μέτρο απονομής δικαιοσύνης για τα πολλά θύματά του. Επιπλέον, ο Μπάιντεν επισήμανε ότι η επίθεση συνέβη στο πλαίσιο της ευρύτερης σύγκρουσης που ξεκίνησε με τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Αμέσως μετά, ο Νασράλα είχε αποφασίσει να συμμαχήσει με τη Χαμάς, ανοίγοντας αυτό που αποκάλεσε «βόρειο μέτωπο» κατά του Ισραήλ.

Τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε την πλήρη υποστήριξη της χώρας του στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί εναντίον της Χεζμπολάχ, της Χαμάς, των Χούθι και οποιασδήποτε άλλης τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Πηγή: naftemporiki.gr