Δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα Τραμπ έναντι Χάρις στη διαχείριση των πολέμων της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής

Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης της Wall Street Journal αποκαλύπτουν το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Κάμαλα Χάρις σε επτά κρίσιμες πολιτείες, όσον αφορά τη διαχείριση των πολέμων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έχει προβάδισμα 50% έναντι 39% της Χάρις, όσον αφορά την καταλληλότητά τους για την αντιμετώπιση του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία. Επιπλέον, στη Μέση Ανατολή, ο Τραμπ προηγείται με 48% έναντι 33% της Χάρις σχετικά με τη διαχείριση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η δημοσκόπηση έδειξε πως οι δύο υποψήφιοι έχουν σχεδόν ίση υποστήριξη, με μικρές διακυμάνσεις στις επτά σημαντικές πολιτείες, οι οποίες μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Στην Αριζόνα, τη Τζόρτζια και το Μίσιγκαν, η Χάρις τυχαίνει οριακού προβάσματος δύο μονάδων, ενώ ο Τραμπ προηγείται σε Νεβάδα με 6 μονάδες και στην Πενσιλβάνια με μία μονάδα. Οι δύο υποψήφιοι έχουν πολύ κοντά ποσοστά και στη Βόρεια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου, με συμμετοχή 600 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε κάθε πολιτεία και έχει περιθώριο στατιστικού λάθους τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων. Τα αποτελέσματα αφορούν έναν σφιχτό προεκλογικό αγώνα, καθώς το εκλογικό σώμα εκφράζει ανησυχίες για θέματα όπως η οικονομία, η μετανάστευση, τα δικαιώματα των γυναικών και οι δημοκρατικές αξίες των ΗΠΑ.

Ενδέχεται η Χάρις να καταφέρει να εξασφαλίσει μία μικρή πλειοψηφία στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων αν διατηρήσει τα προβαδίσματα που έχει καταγράψει στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Πηγή: naftemporiki.gr