Εκκλήσεις Εκκένωσης Προτού την Άφιξη του Εξαιρετικά Επικίνδυνου Κυκλώνα Μίλτον στη Φλόριντα

Λίγο πριν την έλευση του κυκλώνα Μίλτον, οι αρχές της Φλόριντα εντείνουν τις εκκλήσεις εκκένωσης των κατοίκων. Ο Μίλτον συνιστά έναν εξαιρετικά επικίνδυνο κυκλώνα και αναμένεται να φτάσει στις ακτές της νοτιοανατολικής ΗΠΑ τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις προειδοποίησε ότι «όλη η χερσόνησος της Φλόριντα βρίσκεται υπό μια μορφή είτε επιφυλακής είτε συναγερμού», μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ελίν πριν από δέκα ημέρες.

Οι ναυαγοσώστες στην περιοχή του κόλπου της Τάμπα έχουν ήδη προχωρήσει σε προφυλάξεις απομακρύνοντας καρέκλες παραλίας και άλλα αντικείμενα που μπορεί να γίνουν επικίνδυνα συντρίμμια λόγω των ισχυρών ανέμων. Αρκετοί κάτοικοι, όπως η Sarah Steslicki από το Belleair Beach, εξέφρασαν την ανησυχία τους, τονίζοντας ότι τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «ιπτάμενους πυραύλους» δεν έχουν απομακρυνθεί εγκαίρως.

Εν τω μεταξύ, η δήμαρχος της Τάμπας, Τζέιν Κάστορ, χαρακτήρισε τον Μίλτον ως «καταστροφικό» τυφώνα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εκκένωσης των περιοχών που απειλούνται. «Εάν παραμείνετε σε μία από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε», δήλωσε. Οι κάτοικοι ενθαρρύνονται να προμηθευτούν γεννήτριες, τρόφιμα και νερό προτού είναι πολύ αργά, καθώς οι αρχές προειδοποιούν για την ακαταλληλότητα των συνθηκών.

Σήμερα, τα περισσότερα λιμάνια της Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Τάμπα και της Σαρασότα, έχουν κλείσει για τη ναυσιπλοΐα, ενώ οι τερματικοί σταθμοί στη Νότια Καρολίνα, όπως το Τσάρλεστον, αρχίζουν να επιβάλλουν περιορισμούς. Ο Μίλτον, που έχει εξασθενήσει σε κατηγορία 4 κυκλώνα, κινείται προς τα ανατολικά με ταχύτητες ανέμων που φτάνουν τα 230 χλμ/ώρα, και αναμένονται «καταστροφικά κύματα» στις βόρειες ακτές της μεξικανικής χερσονήσου Γιουκατάν.

Εν κατακλείδι, το αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) προειδοποιεί τους κατοίκους να είναι έτοιμοι και να προχωρήσουν στην εκκένωση των περιοχών τους κατά προτεραιότητα, καθώς οι συνέπειες του Μίλτον θα μπορούσαν να είναι υπερβολικά σοβαρές. Πηγή: naftemporiki.gr