Ενταση στην περιοχή με νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και αντεπίθεση της Χεζμπολάχ

Νωρίς σήμερα το πρωί, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς στα νότια προάστια της Βηρυτού, σύμφωνα με πληροφορίες αυτόπτων μαρτύρων που επικαλείται το Reuters. Οι μάρτυρες περιέγραψαν έντονη έκρηξη και είδαν στήλες καπνού στην περιοχή, η οποία είχε ήδη υποστεί σφοδρούς βομβαρδισμούς τις προηγούμενες ημέρες. Πριν από τον βομβαρδισμό, οι Ισραηλινοί είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους ενός κτιρίου να το εγκαταλείψουν.

Στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 άλλοι τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς αεροπορικούς επιθέσεις τη νύχτα της Τρίτης, σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας. Στην πόλη Κάνα, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τύρου, κατεστραμμένα κτίρια και αυτοκίνητα καταγράφηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή για να βοηθήσουν τους τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρονται σε νοσοκομείο στην Τύρο.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου, ο ισραηλινός στρατός έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις του κατά της Χεζμπολάχ. Από την 8η Οκτωβρίου 2023, οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή ανέρχονται σε 2.350, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 10.906, όπως ανέφερε ο απολογισμός του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας.

Σε απάντηση, το φιλοϊρανικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε περίπου 50 ρουκέτες κατά του βόρειου Ισραήλ. Το ισραηλινό στρατιωτικό επιτελείο δήλωσε ότι οι περισσότερες από αυτές τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν, ενώ μερικές κατέληξαν σε παραμεθόριες περιοχές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί. Η Χεζμπολάχ υπερηφανεύτηκε για τις επιθέσεις, τονίζοντας πως πρόκειται για μια «ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της ισραηλινής πόλης Σάφεντ.

Πηγή: naftemporiki.gr