Επεισόδιο Ισραηλινών Δυνάμεων στο Νότιο Λίβανο και Αντιδράσεις από την UNIFIL

Μετά την ανακοίνωση της UNIFIL ότι οι δυνάμεις των IDF εισήλθαν σε μία από τις θέσεις της στο νότιο Λίβανο και έριξαν καπνογόνα που προκάλεσαν ασθένεια στους ειρηνευτικούς φύλακες, το Ισραήλ παραδέχτηκε ότι τα περιστατικά συνέβησαν. Όμως, ανέφερε ότι έγιναν κατά τη διάρκεια προσπαθειών εκκένωσης τραυματισμένων στρατιωτών των IDF που δέχθηκαν πυρά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των IDF, τα στρατεύματα δέχθηκαν «μαζικά αντιαρματικά πυρά» νωρίτερα και δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρά ή μέτρια. Μια πρώτη έρευνα δείχνει ότι, κατά τη διάρκεια του περιστατικού και για την εκκένωση, δύο άρματα μάχης αναγκάστηκαν να κινηθούν σε μία θέση που ανήκει στην UNIFIL λόγω της απειλής από τα πυρά.

Από την πλευρά της, η UNIFIL δήλωσε ότι τα άρματα παρέμειναν στο σημείο για 45 λεπτά. Επιπλέον, οι IDF εξήγησαν ότι χρησιμοποιήθηκαν οθόνες καπνού για να διευκολυνθεί η εκκένωση. Επιβεβαίωσαν επίσης ότι διατηρούσαν συνεχής επαφή με την UNIFIL, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για τις δυνάμεις της κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Πηγή: naftemporiki.gr