Επιτακτική προτροπή για αποχώρηση των Βρετανών πολιτών από τον Λίβανο

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο λόγω των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Σε ανακοίνωσή του, επεσήμανε: «Οι Βρετανοί πολίτες στον Λίβανο θα πρέπει να φύγουν τώρα» και προέτρεψε να χρησιμοποιήσουν την επόμενη διαθέσιμη πτήση. Ανέφερε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες για την αύξηση διαθέσιμων θέσεων αποχώρησης.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Άμυνας Βρετανίας, Τζον Χίλεϊ, επισήμανε ότι οι συνεχείς επιθέσεις και οι ρουκέτες που εκτοξεύονται ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ συνιστούν σοβαρό κίνδυνο κλιμάκωσης της κατάστασης. Ο Χίλεϊ τόνισε ότι «η πρώτη του έγνοια παραμένει η ασφάλεια των Βρετανών πολιτών στον Λίβανο», επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να αποφεύγουν το ταξίδι στη χώρα. Σε περίπτωση που βρίσκονται ήδη εκεί, πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα, αφού υπάρχουν ακόμα εμπορικές πτήσεις διαθέσιμες.

Οι Βρετανοί πολίτες καλούνται να καταχωρούν την παρουσία τους στον ιστότοπο του υπουργείου προκειμένου να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις. Στον Λίβανο, περίπου 5.000 Βρετανοί βρίσκονται παγιδευμένοι, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 90.000 Λιβανέζοι έχουν εκτοπιστεί τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: naftemporiki.gr